KONUŞMACILAR

Digital Age Summit Konuşmacıları

Greg Stuart

Greg Stuart

CEO, Mobile Marketing Association 

Dijital medya konusunda tecrübeli bir CEO kariyerine sahip olan Greg Stuart 1993 yılından beri tüketici dijital medya ve internet reklam teknolojileri konusunda başarılı IPO ve satınalmalar ile birlikte uzman ekipleri yönetti, liderlik yaptı.

Dijital medya ve reklamcılık konusunda hatırı sayılır bir düşünce lideri olan Greg Stuart Made Ad Age’in İz Bırakanlar top ten listesine girmeyi başarmıştır. (Listede Youtube kurucusu ChadHurley ve Jay Z bulunmaktadır.)

MMA Mobile Marketing Association başkanı olan Greg Stuart MMA’deki ilk iki senesinde 700 üyeye sahip kurumun kârını ikiye katlamıştır.

WhatSticks: Akılda Kalan Nedir? İsimli kitabıyla Ad Age’in 2006 kitap listesinde 1. olmuştur.

IAB’nin eski başkanı olan Stuart, AOL, CBS’s, CNET, Google, Yahoo gibi şirketler için çalışmıştır; IAB’nin gelirini dört senede +500% (%27 CAGR) yükseltmiştir.

Ramzi 
Moutran

Ramzi Moutran

Memac Ogilvy & Mather UAE, Kreatif Direktör

İngiltere ve Lübnan’da eğitimini tamamladıktan sonra farklı bir kreatif çevreye geçiş için Capetown’a gidip orada dünyanın bilinen en yaratıcı okullarından birinde eğitim aldı.
 
Ardından Londra Ogilvy One’da çalışmaya başladı ve Amex, IBM ve Ford gibi dünyanın en “top” markalarına sunumlar yaptı.
 

Ortadoğu’da belli bir süre bulunduktan ve deneyim kazandıktan sonra Ogilvy Dubai ofisinde kreatif direktör pozisyonuna geçti. 

Keren  Elazari

Keren Elazari

Siber Güvenlik Analiz Uzmanı 

Elazari İsrail Siber Güvenlik Endüstrisi’nin anahtar ismidir ve uluslarası anlamda ün kazanmış bir konuşmacıdır.
Son 14 senedir İsrail’in lider Siber güvenlik gruplarıyla çalışmış olan Keren devlet organizasyonları ve IDF, AT&T, PriceWaterhouseCoopers ve Verint Systems gibi global firmalarla çalışmıştır.
 
Keren 2012 senesinde Singularity Üniversitesi’nde Dr. Ray Kurzweil’ın özel bir düşünce liderliği ünitesi olarak kurduğu ve Google&NASA’nın desteklediği Security’de görev yapmıştır.
Nicolas Roope

Nicolas Roope

Poke London, Kurucu Ortak  

1972 yılında Singapur’da doğan ve İngiliz Endüstriyel ve dijital medya tasarımcısı ve girişimci bir isim olan Nicolas Liverpool John Moores University’de güzel sanatlar ve heykel bölümlerinde okudu.
Roope’un tasarımları MOMA’nın kalıcı koleksiyonlarında yer almayı başarmıştır.

Nicolas, 12 sene önce kurulan kreatif ajans Poke London Publicis Groupe’un hem kurucu ismi hem de ekibi yöneten kişidir.

Dijital iletişim çözümlerinde bir numara isim olan Poke London’ın başkanı Nicolas The Wired 100 ve Ad Age Creative 50 listelerinde yer almıştır ve 2012’de BIMA Digital Hall of Fame’e girmeye hak kazanmıştır. 

Swen Graham

Swen Graham

Foursquare Kreatif Direktörü 

Foursquare ve yeni geliştirdiği ürünü Swarm’ın marka strateji ve kreatif direktörü olan Swen Graham, platformu geliştiren çekirdek kadroda yer almaktadır. Yaratıcı sunum hazırlama ve içerik üretimi konusunda uzmanlaşmıştır ve Foursquare kreatif ekibini yönetmektedir. Foursquare’den önce Apple’da yaratıcı ve stratejik pozisyonlarda bulunan Swen, 2006 seçimlerinde ABD’de seçim kampanyasına kaynak sağlama üzerine kampanya yönetimi yapmıştır. Pek çok farklı girişim için çalışmalarda bulunan Swen Graham’ın katıldığı etkinliklerde gerçekleştirdiği yaratıcı sunumlar dikkat çekmektedir. 

Tom Fishburne

Tom Fishburne

Marketoon Studios, CEO

Fishburne bir pazarlama karikatür stüdyosu olan Marketoon Studios’un kurucu ve CEO’sudur.

Fishburne tam 16 yıldır pazarlama ve inovasyon ile ilgili çiziyor,

Fishburne’ün çizgi romanları dilden dile yayılarak her gün tam 100,000 pazarlamacıya ulaştı ve Wall Street Journal, Fast Company, Forbes ve New York Times’da isminden söz ettirdi.

 

Borre Akkersdijk

Borre Akkersdijk

byBorre, Tasarımcı 

Borre 2009 yılında Design Accademy Eindhoven’dan mezun oldu. Çok genç yaştan başlayarak Paris’de Lidewij Edelkoort, Maarten Baas ve Louis Vuitton için çalıştı. Müşterileri arasında Nike, Moncier yer alıyordu ve kendi markas byBorre’yi yaratmaya çalıştığı bir dönemde Issey Miyake’den gelen teklifi ise geri çevirmek durumunda kaldı.

Paris’de yaşayan Hollandalı Borre Akkersdijk bir tasarımcıdır ve tasarımlarıyla beraber çalıştığı alanlar trendleri önceden belirleyen ürünleri, sanat ve multimedya çalışmaları içermektedir.

Giyilebilir teknoloji ve inovasyon konusunda geliştirdiği tekstil ürünleriyle Studio byBorre’de faaliyetlerini sürdürmektedir.

Boore’nin favori inovasyonlarından biri müzik, film ve interaktif medya festivali South by Southwest için 2014 senesinde tasarladığı özel takım elbisedir. 3D örme teknikleri kullanılarak dikilen bu özel elbise, ısı sensörleri ve titreşimle giyen kişinin günlük aktivitesini takip etmektedir. 3D tasarımları ilk 2011 Paris Fashion Week’de gözler önüne serilmiş olup dikkatleri üzerinde topladı. 2012 yılında ise The Dutch Tasarım Ödülünü almaya hak kazanmıştır. 

Veysel Berk

Veysel Berk

Wallit, EveBiriLazım ve Çaycı, Kurucu Ortak

Evebirilazım’ın ve Çaycı’nın kurucusu Veysel Berk, Boğaziçi Üniversitesi mezunu, MIT (Massachusetts Institute of Technology)’de yaptığı başarılı bilimsel çalışmalar sonrasında University of California Berkeley’de doktora programına davet edildi. Berkeley’de doktorasını aldıktan sonra Amerikan Enerji Bakanı ve Nobel Ödüllü Fizikçi Steven Chu ile doktora sonrası çalışmalar yaptı. Yaptığı buluşlar 2013 yılında Science dergisinde yayınlandı. Aynı yıl Silikon Vadisi’nde kurduğu bilişim ve teknoloji şirketi Wallit’e iki hafta gibi kısa bir sürede 1 Milyon doların üzerinde yatırım aldı. Yatırımcıları arasında HP’nin başkan yardımcısı, OpenTable’in başkanı, PocketGems CEO’su gibi meşhur isimler ve Venture Capital şirketleri var.    

Veysel Berk

Kaan Kayabalı

Onedio.com, CEO

Ankara’da doğdu. ODTÜ Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümünden mezun oldu.

Seri girişimci, yenilikçi ve teknoloji aşığı Kayabalı’nın aynı zamanda yazılım ve yapay zeka konusunda da uzmanlığı bulunmaktadır.

2005 yılında Yeni Fikirler Yeni İşler yarışmasını kazanarak ilk startup’ı olan Kade Vision’ı kurdu ve 5 yılda 51 ülkeye ihracat yapan bir şirket haline getirdi.

Türkiye’nin ilk sosyal haber ve içerik sitesi Onedio.com’u kurdu ve  2 yıl içinde Türkiye’nin en büyük 30 internet sitesi arasına soktu.

Emre Irmak

Emre Irmak

Jingle Jackson Kurucusu/Müzisyen

27 Mayıs 1977’de İstanbul’da doğdu.

Babası da müzisyen olan Emre Irmak henüz 5 yaşındayken klasik piyano dersleri almaya başladı. İlk solo konserini 7 yaşında Galatasaray Lisesi’nde verdi.

10 yaşında Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarı sınavlarını kazanarak klasik müzik eğitimine başladı. İlk reklam cingıllarını 14 yaşında AK SİGORTA için 15 yaşında Radio Blue için besteleyen Emre Irmak erken yaşta başladığı müzik kariyerini konservatuar eğitimini yarıda bırakarak pop müzik alanında sürdürmeye karar verdi. Zuhal Olcay ve Kenan Doğulu ile konser çalışmaları yaptı. İlk bestelerini ve düzenlemelerini Sezen Aksu, Ajda Pekkan Şehrazat, Mustafa Sandal, Nilüfer gibi sanatçılarla yaptı. 1996 yılında Mehmet Ali Birand ile tanışan Emre Irmak Mehmet Ali Birand, Can Dündar, Cüneyt Özdemir, Serdar Akinan, Bülent Çaplı gibi duayenlerle onlarca belgesel filminin müziklerini yaptı. 2005’de kendi plak şirketini kuran Emre Irmak 10’larca ödül alan Yasemin Mori’nin albümünde prodüktör, besteci ve yapımcı olarak bulundu. 2011 yılında Jinglejackson adlı kendi reklam müzikleri şirketini kurdu. Turkcell, Avea, Vodafone, Coca Cola, Akbank gibi Türkiye’nin önde gelen firmaları için reklam müzikleri üretmeye başladı. Emre Irmak bir kısa film ile Venedik Altın Aslan ödülü, 2010 yılı Avea Paylaşsana şarkısı ile kristal elma, 2014 Hürriyet gazetesi reklamı için Hürriyet Benim şarkısıyla toplam 2 kristal elmanın sahibi oldu.

Enis Orhun

ENİS Orhun

C-Section Ajans Başkanı ve Yaratıcı Yönetmeni

İzmir’de doğdu. Saint Joseph Lisesi’nden sonra, Amerika Birleşik Devletleri’nde, University of Georgia’dan mezun oldu.

2005’te C-Section’ı kurdu, 2011’de Plasenta’nın kurucuları arasında yer aldı.

İnteraktif Pazarlama alanında eğitmen ve konuşmacı olarak etkinliklere katıldı. Birçok önemli yarışmada jürilik yaptı.

C-Section’da, halen Ajans Başkanı ve Yaratıcı Yönetmenlik görevlerini sürdürüyor.

Serdar Kuzulupğlu

M. Serdar Kuzuloğlu

Moderatör

1995 yılında Posta gazetesinin kurucu ekibinde düzeltmen olarak başladığı gazeteciliğe yazı işlerinde devam etti. 1995-1996 yılları arasında aynı gazetede bilim-teknik sayfalarının editörlüğünü yaptı.

1997 yılında Radikal gazetesinin kurucu ekibinde teknoloji editörü olarak yer aldı. O dönem Türk gazetelerinde yaygınlaşmaya başlayan sadece internet dünyasını konu alan sayfalardan birinin sorumluluğunu üstlendi.

2008 yılında Doğan TV Holding’den ayrılarak bünyesinde Yahoyt.com, Televidyon.com, Kaybolduk.biz ve AlkislarlaYasiyorum.com gibi web sitelerini barındıran MYK Medya’yı kurdu.

Mehmet Doğan

Mehmet Doğan

twofour54, Dijital Bölüm Yöneticisi

Mehmet Doğan dünya standartlarında üretim hizmeti veren tam donanımlı ve destekli medya platformu olan twofour54’da dijital pazarlama bölümünü yönetmektedir.Dijitalin başındaki isim olarak Mehmet Doğan online ve mobil iş sahalarından ve tüketici deneyimlerinden sorumludur.

Kanada ve Birleşik Arap Emirlikleri olmak üzere 20 senedir seçkin markalar için dijital ürünler tasarlayıp geliştirmektedir. Ödüllü kullanıcı deneyimi kitabı “Teknoloji Kimin Umrunda” isimli kitabın yazarıdır ve “Altı Üstü Tasarım” adlı bloğun yaratıcısıdır. 

Adam Lotz

Adam Lotz

Atilla Weisz

Atilla Weisz

Gemius, İş Geliştirme Direktörü

•Budapeşte’de bulunan Eötvös Loránd Üniversitesi’nden Fizik ve İngilizce bölümlerinden mezun olmuştur.

•Attila Weisz Gemius’da izleyici ölçümleme konusunda iş lideridir.
•Dİjital medya ve entegre pazarlama konusunda hem ulusal hem de Ortadoğ pazarında 2000 senesinden beri Omnicom Media Group, The Coca-Cola Company, gazetecilik ve araştırma-danışmanlık yapan Gemius gibi şirketlerde deneyim kazanmıştır.

 

Tuncay Yavuz

Tuncay Yavuz

OMD, Dijital Direktör

•Boğaziçi Üniversitesi Matematik Bölümü’nde başladığı yüksek eğitimine İstanbul Bilgi Üniversitesi İşletme Bölümü’nde devam etti.
•Pazarlama iletişimi alanına 2006’da, Türkiye’nin ilk dijital medya ajansı olan Zap Medya’yla geçti. Medya planlama ve satın alma ile başladığı kariyerini Dijital Medya Direktörü olarak sürdürdü.
•Halen OMD’de Dijital Direktörlük görevini yürütüyor..
•Çeşitli kurumlarda eğitmenlik yapmakla beraber, IAB Türkiye’de Yönetim Kurulu Kurulu üyesi olarak yer alıyor.
Marian Cramers

Marian Cramers

 

 

Mark Hamilton

Mark Hamilton

Facebook Ortadoğu Avrupa ve Afrika Pazarlama Başkanı

Mark Hamilton, Ortadoğu, Afrika, Türkiye ve Pakistan’ı kapsayan 4. Bölgenin Pazarlama Başkanıdır ve görevini Dubai’de sürdürmektedir. Hamilton, Facebook öncesinde StarcomMediavestGroup’ta (SMG) Müşteri Hizmetleri Direktörü ve Global Ürün kurulunda Başkan Yardımcısı olarak görev yapmıştır.

Hamilton, Facebook’ta her pazar için stratejilerin belirlenmesi ve Facebook ürünleri ve iş ortaklarının müşteri tabanlarının pazarlama iletişiminden sorumludur.

Medya ve pazarlama alanında 20 yıllık deneyimi bulunan Hamilton Londra, Budapeşte ve Dubai’de çalışarak aralarında Microsoft, Mastercard, Coca-Cola, GSK ve P&G’nin de bulunduğu müşteriler için global ve bölgesel aracılık faaliyetlerini sürdürmüştür.

Yaratıcılık, fark yaratan ürün ve iletişim çalışmaları konusunda tutkulu olan Hamilton’ın çalışmaları, aralarında Global Medya ve Pazarlama Ödülleri, Lynx Yaratıcılık Festival Dubai, Effies ve Cristals gibi dünyanın dört bir yanındaki pek çok pazarlama festivalinde ödüle layık görülmüştür.

İrlanda’daki Ulster Üniversitesi’nin Reklam ve Pazarlama bölümünden mezun olan Hamilton, CAM vakfı ve Chartered Institute of Marketingüyesidir.

Baran Yurdagül

Baran Yurdagül

TT Grup Entegre Bağlantı Yönetimi Direktörü

Mobil teknolojiler konusunda tecrübeli bir kariyere sahip olan Baran Yurdagül, iş hayatına 1999 yılında bankacılık sektöründe başlamıştır. 2000 yılında telekomunikasyon sektörüne geçişiyle birlikte mobilde hem içerik, hem de bağlantı alanlarına katkı sağlayacak pozisyonlarda görev almıştır.  Uzun yıllar mobil uygulamalar ve cihaz yönetimi gibi bölümlerde de yönetici rolünde görev alan Yurdagül, 2012 yılında Avea’ya Mobil Bağlantı Direktörü olarak katılmıştır.

Dijitalin gelişim hikayesinde ana oyuncular olan cihaz, mobil internet ve içerik servislerini entegre biçimde yönetmiş olan Yurdagül; Avea’nın akıllı telefon pazarındaki aktivitelerin planlanması, mobil internet penetrasyonunun artışı gibi faaliyetlerin ve yatırımların hayata geçirilmesi ile Avea’nın dijital içerik alanındaki stratejisinin yürütülmesi gibi önemli proje ve görevlere imza atmıştır.

Dijital dünyadaki değişimi müşteri deneyimine başarılı bir şekilde yansıtan Yurdagül, Nisan 2015 itibariyle TT Grup Entegre Bağlantı Yönetimi Direktörü olarak tüm sabit, mobil ve geniş bant aktiviteleri, cihaz portföyü yönetimi ile yenilikçi ürünler ve içerik servislerinin yönetiminden sorumludur.