WORKSHOPLAR

Görünmez Ekonomilerde online etkileşim yaratmak

Tom Fishburne

Tom Fishburne

Tom Fishburne seminerinde hikaye oluşturmak ile ilgili anlatacaklarını iki bölümde inceleyecek:

1. Bir zamanlar: Hikayenizin çerçevesini nasıl çizmelisiniz?

 Her başarılı pazarlama kampanyasının kalbinde merak ve ilgi uyandıran bir hikaye vardır.  Karikatürler ise hikaye anlatımının en basit biçimidir. Karikatürler de medya kanalı olarak kullanıp paylaşılabilecek hikayelerin birer parçası haline gelebilir. Tom Fishburne pazarlama hikayelerinin tüketicinin kalbine yerleşip  iletişim kurmasını ve paylaşmasını sağlayacak prensipleri anlatacak.

2.  Tek bir ölçü her şeye uymaz: Marka hikayeni farklı sosyal kanallara uyarlamanın kuralları 

Her bir sosyal medya platformu kendine özgü  özel niteliklere sahiptir.Aynı marka hikayesini farklı sosyal kanallarda aynı şekilde anlatıp tüm takipçi ve izleyiciler hitap etmesini bekleyemeyiz. Nasıl başımızdan geçen bir olayı veya durumu kokteyl partisiyle bir tutup yakın arkadaş çevremizde oluşan samimi ortamdaki gibi anlatamıyorsak; markalar da hikaye anlatımını Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, Snapchat ve Youtube’da aynı bağlamda paylaşamazlar. Bu durum farklı yöntemlerin adapte etmelidir. Bu başlık altında hikayenizi pazarlamacılara uygun hale getirmek için sosyal kanal ve medya platformlarına adapte etmenin tüm yollarını ve püf noktalarını katılımcılar ile paylaşacak.

 Marilou van Door

Marilou van Doorn

Görünmez Ekonomilerde online etkileşim yaratmak

Ekonomimiz gün geçtikçe daha da online ilerler hale geliyor. Online alışveriş, online eğlence, online reklamcılık, ödeme sistemleri, sosyal oyunlar… Geleneksel ekonomilerin görünür olması, araştırılması ve keşfedilmesi daha rahat iken; yeni ekonomiler ekran arkasında kaldığı için görünürlüğü az oluyor ve tahmin edilmesi güç hale gelebiliyor.

Wakoopa internetteki kayıtlarla ilgili farkındalık sahibi olmak ve bilinçli hale gelmek için özel bir yöntem geliştirdi. Bazı teşvikler sonucunda katılımcılar user-friendly ve kişisel gizliliğe önem veren bir uygulamayı tabletlerine, PC’leri ve akıllı telefonlarına yükleyebilecekler. Wakoopa bu geliştirdiği bu uygulamayla yaptığı ölçümlemeleri gizli, tek kaynaktan sürdürüyor ve online aktivitelerini cihazlardan takip edebiliyor.

Bu workshop’da yeni geliştirilen teknolojiler sayesinde Internet server tarafı ile (cookie’ler, Google Analitiği, ComScore datası) kullanıcı tarafında (dijital iz ölçümü – pasif ve davranış ölçümü) nasıl ölçümleme yapıldığı anlatılacak. Anlatımda avantajlardan ve dezavantajlardan bahsedilecek ve kalite standartları, örnek case’ler tartışılacak. Teknolojisini güncelleyen Wakoopa bakış açısını değiştirdi ve böylece kullanıcılar markalar, websiteler, e-teknoloji platformları ve reklamcıların müşterileriyle online etkileşim yaratabilir hale geldi. Workshop’un ikinci bölümünde de online etkileşimin nasıl yaratılabileceği anlatılacak. Bu konuda neler işe yarıyor, neler fonksiyonsuz hale geliyor? Bunları hep birlikte göreceğiz.

Teknoloji, tecrübe ve yeni içgörülerin birlikte ele alınacağı bu workshop ile katılımcılar önümüzdeki dijital seneye tam donanımlı hale gelebilecekler.