Arşiv 2019

2019 KONUŞMACILARI

LUCIE GREENE
plus

LUCIE GREENE

Wunderman Thompson

ERIC REISS
plus

ERIC REISS

The FatDUX Group

DENİZ GÜVEN
plus

DENİZ GÜVEN

Standard Chartered Vırtual Bank

SONER CANKO
plus

SONER CANKO

BANKALARARASI KART MERKEZİ

EVGENY MOROZOV
plus

EVGENY MOROZOV

"THE NET DELUSION" and "TO SAVE EVERYTHING"

FARIS YAKOB
plus

FARIS YAKOB

GENIUS STEALS

RICCARDO SCOTTI DI UCCIO
plus

RICCARDO SCOTTI DI UCCIO

Facebook

GADI AMIT
plus

GADI AMIT

NEWDEALDESIGN

ROSIE YAKOB
plus

ROSIE YAKOB

GENIUS STEALS

CHRIS ROBERTS
plus

CHRIS ROBERTS

HHS ve CybAer

METİN CHERASI
plus

METİN CHERASI

Arçelik

CHAKIB LABIDI
plus

CHAKIB LABIDI

UX Playground, Adobe XDI

SEVAL OZ
plus

SEVAL OZ

AURIMA.AI

SERKAN ÖZTÜRK
plus

SERKAN ÖZTÜRK

Turkcell

YÜCE ZEREY
plus

YÜCE ZEREY

Hepsiburada

MEHMET İÇAĞASIOĞLU
plus

MEHMET İÇAĞASIOĞLU

FOX Networks Group Türkiye

ABDİ SERDAR ÜSTÜNSALİH
plus

ABDİ SERDAR ÜSTÜNSALİH

VakıfBank

ÖZLEM DAĞ
plus

ÖZLEM DAĞ

Bahçeşehir Koleji

ESRA ÖGE
plus

ESRA ÖGE

Aksigorta

UĞUR HALATOĞLU
plus

UĞUR HALATOĞLU

Arçelik İnovasyon

EMRE FADILLIOĞLU
plus

EMRE FADILLIOĞLU

APP SAMURAI

ENGİN ERDOĞAN
plus

ENGİN ERDOĞAN

Patara Labs

BURAK ARIKAN
plus

BURAK ARIKAN

Patara Labs

ARNAUD CASTAIGNET
plus

ARNAUD CASTAIGNET

Estonya Cumhuriyeti e-Oturum Programı

DANTE IŞIL ÖZKAN
plus

DANTE IŞIL ÖZKAN

OktoPeople

ESEN BULUT
plus

ESEN BULUT

RIMUUT

EMRE SAVAŞ
plus

EMRE SAVAŞ

Reachpeople

SERDAR KUZULOGLU
plus

SERDAR KUZULOGLU

Master of Ceremony

EMRE SAVAŞ
plus

EMRE SAVAŞ

Reachpeople

PELİN ÖZKAN
plus

PELİN ÖZKAN

Kapital Medya

2019 SPONSORLARI

PROGRAM

Günün açılışı Ana temanın tanımlanması Konferans akışı
Son 20 yılda teknolojide yaptığımız hatalardan neler öğrenmeli ve önümüzdeki 5 yılı nasıl tasarlamalıyız? Teknolojik tsunami karşısında hala bir şansımız var mı yoksa şirketlerin ötesine geçerek zihinlerimizi de hack'lemeye başlamış bir dünyada doğru adımları atmak için geç mi kaldık?
Gelecek öngörülerinin kutsal kitabı sayılabilecek JWT Intelligence imzalı The Future 100 raporuna yakından bakıyoruz. Bu yıl tüketici teknolojisi ve dijitalde bizi bekleyen uzunca bir liste var: Teknolojik esenlik, etik teknolojiler, ses temelli yeni teknolojilerin yükselişi, sanal trend belirleyiciler, mecra dönüşümleri, 5G, nesnelerin interneti ve tüketici davranışlarıyla kültürümüzü etkileyen diğer gelişmeler... Bu sunumda, 2019 yılını şekillendirecek bu trendlerin neden dikkate alınmaları gerektiğine yönelik kapsamlı açıklamalar yapacağız.
Deniz Güven dijibank modeline referansla ortaya attığı "Meydan Okuyan Banka" kavramının inceliklerini paylaşacak; bu yeni modelin ne tür ticari modeller ve işbirlikleri inşa edebileceğine yönelik sahadan paylaşımlar yapacak.
Bilgi "versiyonlar" şeklinde ortaya çıkmaz ancak dijital toplum yeni kavramlar icat etmeyi her zaman sevmiştir. İletişim dünyasının en son moda kelimesi Bilgi 4.0. Bilgi mimarları da teknoloji geliştiren profesyoneller de Bilgi 4.0 hakkında konuşmaya ve onu olduğundan çok daha komplike bir şeymiş gibi sunmaya bayılıyor. Oysa ki yanıt çok basit: Bireylerin anlayabileceği içerikler sunmak, makinelerin birbirlerini anlayabilecekleri standartları yaratmak ve hem insanları hem de makineleri paylaşılan ortak bir bağlamın parçası kılmak. Bu üçlü adımı gerçekleştirebilen profesyoneller gelecek yıllarda başarıya ulaşacaklar; işleri zorlaştırmaya devam edenlerse demode olacaklar.
Dijital çağda iktidarın doğası nasıl değişiyor? Büyük teknoloji şirketlerinin çizdiği iyimser tablolar ve bu kadar yoğun bir gücün birkaç büyük şirkette toplanmasının yol açtığı gerçek sonuçlar arasında bir uçurum var. Büyük teknolojilerin gelecek öngörüleri bize bir gül bahçesi vaat ediyor; dijital ekonominin istikrarlı ve öngörülebilir kalacağını iddia ediyor. Hâlbuki kişisel verilerimizin paylaşımı karşılığında ücretsiz hizmetlerle ödüllendirildiğimiz günler geride kalıyor olabilir. Elbette dijital çağda iktidarı talep etmenin ve toplumun her katmanına adil bir şekilde paylaştırmanın yolları da var. Belirli altyapıların merkezi olmaktan çıkarılması devletlerin atacağı ilk akıllıca adım olabilir. Ancak bu olana kadar bireysel şirketler kendi dijital yollarını çizerken çok daha stratejik davranmak zorunda zira tüm sorumluluğu büyük teknoloji şirketlerine ve onların hissedarlarına emanet etmek artık bir seçenek değil.
Hayatının neredeyse tamamını dijital teknolojilere adamış olan Gadi Amit, tasarım stüdyosu NewDealDesign’da gerçekleştirdiği yaratıcı çalışmaları üzerinden özellikle giyilebilir teknolojiler dünyasını bekleyen can alıcı bir soruya yanıt arayacak sunumunda: “Tasarımlarımızı nasıl daha insani hale getirebiliriz?”
Klasik ulaşım modelleri geride kalıyor. Paylaşım ekonomisi, akıllı telefonlar, bulut teknolojileri, makine öğrenmesi, milenyum kuşağı alışkanlıkları ve Moore Yasası gibi verileri dikkate aldığımızda; bugün teknolojinin, davranış bilimlerinin ve yeni iş modellerinin kesiştiği bir noktada radikal bir dönüşümün yaşandığını görebiliyoruz. Bugün, bir aracın bir bilgisayar gibi davranmaya başlamasında şaşırtıcı olan hiçbir şey yok. Bu yeni araç-bilgisayarlar nasıl hareket edeceğimize yönelik alışılmadık öneriler sunarken, ulaşımın geleceğinin aynı zamanda akıllı şehirlerin, bağlantılı binaların, altyapıların, gıda, eğitim, zaman yönetimi, şehir güvenliği ve toplu taşımanın geleceğiyle iç içe geçtiğini fark ediyoruz. Ulaşım, edindiği yeni tanımlarla, artık bireysel değil, kolektif bir mesele. Ulaşımın yeni çağını, vaat ettiği fırsatlar ve sınırsız alternatiflerle keşfetmeye davet ediyoruz sizleri.
Mobil uygulama endüstrisinin çarpıcı bir biçimde büyüdüğü günümüz dünyasında, reklam verenlerin ve mobil uygulama geliştiricilerin her gün çok fazla para, zaman ve efor harcayarak kaliteli trafik bulmaya çalıştıkları tartışılmaz bir gerçek. Ne yazık ki, bütün bu çabaları göz ardı eden ve yüksek kayıplara sebep olan mobil reklam sahteciliği uygulama ekosistemi için büyük bir tehdit haline gelmiştir. 2025 yılında 50 Milyar Dolar kayıp yaşanılacağı tahmin edilen bu konu hakkında; Mobil Reklam Sahteciliği Engelleme platformu da ürünleri arasında bulunan App Samurai Kurucu Ortağı Emre Fadıllıoğlu, deneyimlenen Ar-Ge vakaları üzerinden mobil reklam sahteciliği ve engellemek için alınacak önlemler üzerine konuşacak.
Son 20 yılda Estonya, devlet hizmetlerinin yüzde 99'unu bağlantılı hale getirdi. 2014' yılından itibaren Estonya yönetimi, Estonya'da ikamet etmeyen diğer ülkelerin vatandaşları için ülkenin dijital hizmetlerine erişim sağlayabilecekleri ve devlet tarafından tanınan dijital kimliklere sahip olabilecekleri imkanlar sunmaya başladı. Bu kişilere e-oturum sahipleri adı veriliyor. E-oturum sahipleri Estonya'da bir saat içinde bir şirket kurup, bu şirketi dünyanın herhangi bir yerinden yönetebiliyorlar. İlk dört yıl içinde 165'i aşkın ülkeden 50 bin yabancı uyruklu kişi e-oturum sahibi oldu ve böylelikle Estonya iş dünyasına ve Avrupa ortak pazarına erişim sağladılar. Bu panelde, Türkiye'den bu programa katılanların deneyimlerine yer veriyoruz.
Mesajlaşma bugün dünyanın en hızlı büyüyen mecrası. İnsanlar ve şirketler arasındaki özel mesajlaşmalarsa iş dünyasının yeni normlarından biri haline geliyor. Messenger ve WhatsApp, sahip oldukları 1,3 ve 1,7 milyar aylık aktif kullanıcılarıyla, bu trendin tam merkezinde konumlanıyorlar. Tüketicilerin beklentileri değiştikçe, markalarla da diğer insanlarla konuştukları gibi konuşmak istiyorlar. Şirketler, mesajlaşmanın sağladığı kişisel, anlamlı ve samimi iletişim formlarını keşfederek bu alandaki yatırımlarını artırmalı ve yaratıcı kaslarını geliştirmeliler.
Bugünün içerik yönetimi sistemleri düşündüğünüzün aksine size fayda değil zarar getiriyor olabilir. Etkili ortak referanslar yaratarak tüketici memnuniyetini ve satışları artırmanın ne kadar önemli olduğunu, pazarın önde gelen oyuncularına ait vakaları inceleyip bir kez daha göreceğiniz bir seminere davet ediyoruz sizleri. Bu seminerde, hem insanlar hem de makineler için daha etkili olabilecek içerikler geliştirebilmenin ne tür entegrasyon süreçlerine ve hangi yetkinlik alanlarının beslenmesine bağlı olduğuna yakından tanık olacaksınız.
Nesnelerin interneti sayesinde şirketler, sundukları özel ürünlerle tüketicilerinin hayatlarını kolaylaştırıyor, sahip olmaktan keyif aldıkları “kontrol” hissini pekiştiriyor. Elbette mükemmel ürün deneyimleri tasarlamak, kendi içinde fırsatlar kadar riskleri de barındırıyor. Örneğin donanıma ya da yazılıma ait bileşenler birbirinden bağımsız olarak, farklı ekipler tarafından değişen mekân ve hızlarda hayata geçiriliyor. Bu farklılıklar, tüketicinin ideal bir tatmin yaşamasının önüne geçiyor. Akıllı ürünler geliştirirken nelere dikkat etmeliyiz? Hangi çözüm yöntemlerini uygulamak daha kolay? Chakib Labidi, akıllı ev ürünleri için arayüz prototipleri tasarlamanın kilit noktalarını aralayacağınız bir seminere ev sahipliği yapıyor. Ürün arayüzü tasarımı yaparken, karşınıza çıkabilecek muhtemel sorunlar, bu sorunları giderecek pratik çözümler de seminerin bir parçası. Elinizdeki araçlardan en optimal şekilde fayda sağlayabilmenin yöntemlerini keşfedeceğiniz ve aklınızdaki fikirleri test edebileceğiniz bu semineri kaçırmayın!
Faris ve Rosie beş yıl önce “göçebe yaratıcı danışmanlık” şirketleri Genius Steals’i kurarak bir ajansın ne demek olduğuna dair tüm varsayımları bertaraf ettiler. O günden bu yana, dünyanın bambaşka coğrafyalarından ve farklı disiplinlerinden birçok yapıyla çalıştılar ve müşterilerine tüketicileri ve markaları etkileyen trendler konusunda derin içgörüler sundular. Faris ve Rosie’den, yakın gelecekte hiçbir seyahat planınız olmasa da, göçebe bir yaşam tarzının yaratıcı kaslarınızı nasıl geliştirebileceğini öğrenmeye hazır olun. Dinamik bir sunuma ve sona ermesiyle birlikte hayata geçirmek için sabırsızlık duyacağınız yepyeni fikirlerle buluşmaya hazır olun!

GALERİ

Copyright 2024 Digital Age Summit. All rights reserved